Toggle

Kasteel Elsloo / Een nieuw gezicht

Kasteel Elsloo / Een nieuw gezicht
De opdrachtgever 

Kasteel Elsloo is een hotel-restaurant in het pittoreske Limburgse dorp Elsloo. Het hotel is een mooie plek voor zakelijke en feestelijke ontmoetingen. Er zijn 24 hotelkamers en suites, waar toeristen fijn kunnen vertoeven. Het veelgeprezen restaurant heeft een Bib Gourmand én is aangesloten bij zowel Châteaux et Résidences Gastronomiques, als Euro-Toques. Het kasteel wordt al dertig jaar succesvol gerund door de familie Meijers uit – je raadt het al – Elsloo.

De uitdaging 

Zo’n bijzonder landgoed verdient op een mooie manier te worden gerepresenteerd. Daar schiet Kamer8cht bij te hulp. Aan ons de taak om de visuele identiteit van Kasteel Elsloo een frisse update te geven. De website moet overzichtelijk en makkelijk te beheren zijn. De historische context van het kasteel mag op een beknopte en duidelijke manier weergegeven worden. De fotografie moet up to date zijn en één geheel vormen. Ook de belettering mag in een consistente stijl uitgevoerd worden. 

Kasteel Elsloo / Een nieuw gezicht
De oplossing 

We combineerden een moderne look en feel met de authentieke elementen van het kasteel. Het ontwerp van het logo is geïnspireerd op een traditioneel familiewapen met een moderne twist. De verbinding met Elsloo en de karakteristieke toren van het kasteel zijn hier subtiel in verwerkt. Het stijlvolle lettertype Lexicon van The Enschedé Font Foundry door typograaf Bram de Does maakt de visuele stijl helemaal af. 
 
 

 

We verzorgden onder andere de visuele identiteit, website, belettering, brochure en menukaart van Kasteel Elsloo. We ontwierpen en bouwden een op storytelling gebaseerde website, om zowel de geschiedenis en omgeving, als de horecafaciliteiten op een mooie manier weer te geven. Het storytelling gedeelte is easy to consume door de korte tekstjes en snedige quotes in de mooie typografische stijl. Als finishing touch kreeg het kasteel zelf lange banieren langs de gevel met daarop een prachtig gedicht. 

Benieuwd naar het resultaat van onze samenwerking? Neem een kijkje op de gloednieuwe website van Kasteel Elsloo. 

  • kamer8cht case study kasteel elsloo foto locatie
  • kamer8cht case study kasteel elsloo brochure 1
  • kamer8cht case study kasteel elsloo brochure 2
  • kamer8cht case study kasteel elsloo foto personeel
  • kamer8cht case study kasteel elsloo ipad liggend