Toggle

AnQore / Jubileumfeest en gedenkboek

AnQore / Jubileumfeest en gedenkboek

De opdrachtgever 

In 2015 nam DSM, in het kader van zijn nieuwe visie, afscheid van haar bulkchemie-activiteiten om zich meer te focussen op ‘specialties’. Eén van de verzelfstandigde bedrijven was de groep ACN-fabrieken, die onder de naam AnQore in een joint venture met CVC Capital Partners werden voortgezet. AnQore heeft als specialiteit het produceren van acrylonitril, een basisgrondstof die op vele manieren toegepast kan worden in de farmaceutische, kunststof- en agro-industrie. Een uitdaging waar AnQore in de beginfase tegenaan liep, was dat het bedrijf zijn eigen ondersteunende stafdiensten moest opzetten. AnQore besloot voor ‘lean & mean’ te gaan en voor zijn communicatie een bureau in te schakelen: Kamer8cht.

De uitdaging 

In het roerige jaar 1969 opende DSM zijn ACN-fabriek. Inmiddels zijn we vijftig jaar verder en is AnQore een wereldspeler en marktleider op het gebied van acrylonitril. Oftewel: hét perfecte moment om de hardwerkende AnQore-medewerkers in het zonnetje te zetten en de onderlinge verbondenheid te versterken. Als communicatiepartner kreeg Kamer8cht de opdracht om op de juiste manier invulling te geven aan dit jubileum. Daarbij moet alles tot in de puntjes uitgewerkt worden. Dat zijn we gewend van AnQore, want ‘zero mistakes’ is één van de doelstellingen van het bedrijf.

AnQore / Jubileumfeest en gedenkboek

De oplossing 

Jubileumfeest
Bij Kamer8cht houden we wel van een feestje. Een jubileumfeest organiseren voor een klant met meer dan zeshonderd gasten die ook nog eens continu werken? Een uitdaging, noemen we dat – bring it on! Het feest werd, vanwege de continue diensten, opgesplitst in twee identieke feesten op verschillende data, zodat niemand iets zou missen. De logistiek was weer zo’n uitdaging. Uiteindelijk werd er gekozen voor Kasteel Hoensbroek, omdat AnQore daar twee weekenden achter elkaar terecht kon, maar ook vanwege de sprookjesachtige omgeving. Medewerkers konden zich, met of zonder partner, per ploeg aanmelden voor één van de twee data. Daarvoor lanceerden we een speciale ‘landing page’ met geautomatiseerde aanmeldroutine. De medewerkers kregen een bevestiging van hun inschrijving met alle details. Op de desbetreffende dag werden ze opgehaald en thuisgebracht, met het oog op hun veiligheid. Dat is geen onbekend thema bij AnQore: veiligheid staat iedere dag voorop. 

 

Gedenkboek
De directie van AnQore verwelkomde iedere gast persoonlijk. Het feest was zodanig opgezet, dat er in de vele ruimten van Kasteel Hoensbroek voor iedereen iets te beleven viel. Van een spetterend discofeest met liveband tot een bruin café met easy listening-muziek. De aftrap was voor CEO Pieter Boon, die iedereen kort meenam op een reis door de tijd tijdens zijn presentatie van het gedenkboek. Hij stak het niet onder stoelen of banken dat hij ontzettend trots is op de prestatie van zijn medewerkers. De avond werd gezamenlijk afgesloten en alle werknemers kregen een cadeau mee dat symbool staat voor de reis die AnQore de komende vijftig jaar gaat maken.

Het complete concept voor het feest werd door Kamer8cht in samenwerking met een interne werkgroep van AnQore bedacht en uitgevoerd. Ieder detail moest kloppen: van de eerste uitnodiging tot aan het aandenken dat de medewerkers mee naar huis mochten nemen. We maakten van het feest een communicatiemiddel, zonder dat het zo aanvoelde. Het feest was in ieder geval geslaagd. Op naar de volgende vijftig jaar!

“Kamer8cht is onze vaste leverancier van creativiteit.”

Patricia Damveld, HR Manager AnQore

"We zijn een echte blauwe organisatie van regelen, plannen en beheersen. Kamer8cht vult ons perfect aan. Zij zorgen voor de ideeën en insteken waar we zelf gewoon niet opkomen. En wat heel fijn is: wat ze bedenken, voeren ze ook tot in de puntjes uit."