Toggle

Gemeente Stein / 18+? Inschrijven voor een huurwoning dus!

Gemeente Stein / 18+? Inschrijven voor een huurwoning dus!
De opdrachtgever 

Stein is een Limburgse gemeente van ongeveer 25.000 inwoners, gelegen tussen de Maas enerzijds en de A2 anderzijds. De gemeente heeft drie belangrijke troeven: bedrijvigheid, menselijke maat (sterke gemeenschapszin) en de prachtige natuurlijke omgeving in de Maasvallei. 

De uitdaging 

De gemeente Stein wil jongeren graag in Stein houden. Omdat ze zich niet (tijdig) inschrijven als woningzoekende komen ze vaak niet in aanmerking voor een sociale huurwoning. De gemeente wil in samenwerking met de woningcorporaties uit Stein en de SJAR (Steinse Jongeren Adviesraad), jongeren wijzen op de noodzaak zich op hun 18de direct in te schrijven als woningzoekende. 

Gemeente Stein / 18+? Inschrijven voor een huurwoning dus!
De oplossing 

Jongeren zijn op hun 18e met totaal andere dingen bezig dan zich inschrijven voor een woning, dat is logisch. Wij kiezen ervoor dát nu juist als aanknopingspunt te gebruiken voor een viral campagne via social media. Daarbij gebruiken we het 18+ icoon als visual device. Als je 18 bent mag je opeens van alles! Je mag je rijbewijs halen, alcohol drinken, naar het casino… én je mag een woning huren of kopen. 
 
 
 

 

In een reeks korte internetvideo’s zoomen we in op één van de dingen je allemaal mag als je 18+ bent. Met een komische wending laten we zien dat het niet altijd meevalt om 18-plusser te zijn. Daarna komt de boodschap: Wil je straks zonder problemen op jezelf gaan wonen in Stein? Schrijf je dan NU alvast in voor een huurwoning. Met een social media campagne en onder meer green graffiti wijzen we jongeren op de website 18plusinstein.nl. Geen ambtelijke site en afzender, maar een online platform in de beeld(taal) van de jongeren zelf.