Toggle

Gemeente Stein / Het Huis van de Toekomst

Gemeente Stein / Het Huis van de Toekomst

De opdrachtgever 

Duurzaamheid raakt iedereen. Als we echt wat willen veranderen, moeten we dat sámen doen: de overheid, het bedrijfsleven en de inwoners. De overheid stimuleert inwoners hierin door het aanbieden van bijvoorbeeld subsidies, leningen, informatie, gratis woningscans en door zelf het goede voorbeeld te geven. Vanuit dat oogpunt is het ‘Huis van de Toekomst’ geopend.

Het Huis van de Toekomst is een initiatief van de gemeente Stein en Woonstichting Zaam Wonen. Dit voorbeeldhuis is een informatiepunt waar je te weten komt hoe je een energiezuinige én levensloopbestendige woning kunt creëren – of het nu gaat om een koopwoning of huurwoning. Zorg- en energiecoaches van Stichting Dubbel Duurzaam leggen ter plekke uit wat je allemaal kunt doen om jouw woning dubbel duurzaam te maken.

De uitdaging 

Kamer8cht kreeg de taak om het Huis van de Toekomst vorm te geven. Maar hoe pak je dat aan – een huis duurzaam en levensloopbestendig weergeven zónder fysieke middelen, terwijl het tegelijkertijd duidelijk wordt wat je zelf allemaal kunt doen aan jouw eigen woning? En hoe breng je mensen op een heldere en interessante manier op de hoogte van dit informatieve huis? Simpel; met creatieve oplossingen.

Gemeente Stein / Het Huis van de Toekomst

De oplossing  

Kamer8cht bedacht de invulling van het Huis van de Toekomst en voerde de productie en montage uit. De creatieve oplossing? Door middel van verschillende thema’s hebben we een tour door het huis gemaakt. Deze leidt je langs alle onderdelen en voorbeelden van het verduurzamen van je huis. We ontwierpen illustraties van de juiste middelen voor een duurzame woning en plaatsten die illustraties op de juiste plekken in het huis. Door de informatieve bordjes die door het huis geplaatst zijn, kun je precies zien waar het om gaat, wat de investering is en hoeveel het (eventueel) oplevert.

 

Je wordt daarnaast begeleid door een expert van Dubbel Duurzaam. Aan het einde van de rit kun je folders meenemen over de onderwerpen die jij interessant vindt.

Bij zo’n mooi concept hoort natuurlijk een mooie opening. Kamer8cht maakte een handige en informatieve video om het Huis van de Toekomst te introduceren bij inwoners en ervoor te zorgen dat ze ook daadwerkelijk naar het huis komen. Het Huis van de Toekomst is sinds 13 september geopend.