Toggle

Kasteel Elsloo / Een nieuw gezicht

Kasteel Elsloo / Een nieuw gezicht

De opdrachtgever 

Kasteel Elsloo is een hotel-restaurant in het pittoreske Limburgse dorp Elsloo en wordt gerund door eigenaar Ron Goessens. Het hotel is een mooie plek om samen te komen. Of je nu in het dorp woont of van ver komt, wijn wil drinken op het terras of een zakelijke bijeenkomst hebt; het kasteel is een fijne ontmoetingsplek voor iedereen. Er zijn 24 hotelkamers en suites, waar toeristen fijn kunnen vertoeven. Het veelgeprezen restaurant heeft een Bib Gourmand én is aangesloten bij Euro-Toques.

De uitdaging 

Zo’n bijzonder landgoed verdient op een mooie manier te worden gepresenteerd. Daar schiet Kamer8cht bij te hulp. Aan ons de taak om de visuele identiteit van Kasteel Elsloo een frisse update te geven. De website moet overzichtelijk en makkelijk te beheren zijn. De historische context van het kasteel mag op een beknopte en duidelijke manier weergegeven worden. De fotografie moet up to date zijn en één geheel vormen. Ook de belettering mag in een consistente stijl uitgevoerd worden.

Kasteel Elsloo / Een nieuw gezicht

De oplossing 

We combineerden een moderne look en feel met de authentieke elementen van het kasteel. Het ontwerp van het logo is geïnspireerd op een traditioneel familiewapen met een moderne twist. De verbinding met Elsloo en de karakteristieke toren van het kasteel zijn hier subtiel in verwerkt. Het stijlvolle lettertype Lexicon van The Enschedé Font Foundry door typograaf Bram de Does maakt de visuele stijl helemaal af.

 

We verzorgden onder andere de visuele identiteit, website, belettering, banners, deurstickers, brochure en menukaart van Kasteel Elsloo. We ontwierpen en bouwden een op storytelling gebaseerde website, om zowel de geschiedenis en omgeving, als de horecafaciliteiten op een mooie manier weer te geven. Het storytelling gedeelte is easy to consume door de korte tekstjes en snedige quotes in de mooie typografische stijl. Als finishing touch kreeg het kasteel zelf lange banieren langs de gevel met deze quotes.

Benieuwd naar het resultaat van onze samenwerking? Neem een kijkje op de website van Kasteel Elsloo.

“Ik weet dat ik bij Kamer8cht altijd op een eerlijke en professionele mening kan rekenen.”

Ron Goessens,
eigenaar van Kasteel Elsloo

“Het belangrijkste in een samenwerking vind ik dat er vertrouwen en een wederzijdse klik is. Dat zit bij Kamer8cht wel goed. Wat Kamer8cht onderscheidt van de rest? Het bureau weet zich volledig in te leven in de klant. Ze behandelen de projecten alsof het hun eigen bedrijf is. Het team wil altijd meedenken en komt regelmatig zelf met ideeën. Ik weet dat ik bij Kamer8cht altijd op een eerlijke en professionele mening kan rekenen.”

“Van de banners en menukaart tot de website en letterstijl; we hebben veel visuele uitingen aan Kamer8cht te danken. Het mooiste vind ik de tekst op de deur van het restaurant: ‘Welkom in ons kasteel.’ Magisch, als je het mij vraagt. Ik ben dik tevreden met de samenwerking, dus we houden ‘m zeker in stand!”