Toggle

Kwirkey / Start-up schiet direct uit de startblokken

Kwirkey / Start-up schiet direct uit de startblokken
De opdrachtgever 

Marc Moonen, Dave Linssen en Paul Bloemen zijn ervaren specialisten in parkeeroplossingen. De afgelopen jaren hebben ze de branche sterk zien veranderen. Parkeervraagstukken zijn veel meer mobiliteitsvraagstukken geworden. Dat levert veel kansen voor een adviesbureau dat durft te kiezen voor een compleet nieuwe benadering. Dus wagen de oprichters de sprong en beginnen ze hun eigen bedrijf. 

De uitdaging 

Een nieuw bedrijf in parkeren en mobiliteit vanaf de basis in de markt zetten, dat is een branding vraagstuk waar we bij Kamer8cht warm voor lopen. We gaan de uitdaging aan om een merk te ontwikkelen dat zich duidelijk onderscheidt in de markt. 
 
De aanpak van de onderneming draait minder om vierkante meters en verkeersstromen, maar juist veel meer om beleving en de totale mobiliteit binnen én buiten de stad. De opdracht is om dat te vangen in opvallende naamgeving, een heldere corporate identity en een website waarin een heel eigen verhaal centraal staat.  
 

Kwirkey / Start-up schiet direct uit de startblokken
De oplossing 

We verkennen eerst een groot aantal naamconcepten. Hoever durven we te gaan? Ver! De keuze valt op onze persoonlijke favoriet: Kwirkey. Afgeleid van het Engelse woord quirky, dat eigenzinnig en onconventioneel betekent. Precies het vernieuwende, patroondoorbrekende karakter waar de nieuwe onderneming bekend om wil staan. Geschreven als Kwirkey krijgt het de nodige eigenheid en zit de merkbelofte al in de naam verscholen: wij bieden de sleutel tot nieuwe oplossingen in parkeren en mobiliteit. 

 

Vanuit het naamconcept ontwikkelen de merkidentiteit, waarbij transparantie en no-nonsense centraal staan. Als pay-off bedenken we ‘Experience mobility & parking’, waarbij experience zowel refereert aan de ervaring als aan beleving. De merkidentiteit vertalen we door in een website met beslist geen standaard design. Kwirkey kiest er in een geheel eigen tone of voice voor om haar visie te delen met iedereen die het horen wil.

  • kamer8cht case study kwirkey visitekaartjes
  • kamer8cht case study kwirkey quote
  • kamer8cht case study kwirkey foto